pcuf.fi | Jäsenpalvelut | In English

FAQ/UKK - Usein kysytyt kysymykset

Sähköposti


"Relaying denied"-virheilmoitus sähköpostia lähetettäessä

PCUF:n sähköpostipalvelimen käyttäminen postin lähettämiseen on mahdollista vain pcuf.fi-domainista (pcuf.fi-palvelin tai PCUF:n sisäänsoittosarjan kautta otettu verkkoyhteys).

Esto on välttämätön siksi, että spämmääjät (roska/mainospostittajat) eivät käyttäisi PCUF:n lähetyspalvelinta spämmien lähettämiseen.

Mikäli käytät PCUF:n sähköpostia jostakin muusta verkosta kuin PCUF:n verkosta, voit asettaa lähetyspalvelimeksi (SMTP server) oman operaattorisi sähköpostipalvelimen ja samalla käyttää pcuf:n imap/pop3-palvelinta postien lukemiseen.


Väärennetyt sähköpostit

Viime aikoina monet roskapostittajat ovat lähettäneet sähköposteja PCUF:n käyttäjien nimissä (lähetysosoitteeksi on väärennetty käyttäjätunnus@pcuf.fi). Tällaisiin sähköposteihin saattaa tulla vastauksia (esimerkiksi, että kirjettä ei voi toimittaa). Kirjeen otsikkotiedoista yleensä kuitenkin selviää, että väärennetty kirje ei ole koskaan kulkenut pcuf.fi -palvelimen kautta vaikka nopeasti tarkasteltuna asia siltä saattaakin näyttää. Mikäli epäilet, että käyttäjätunnustasi kuitenkin käytetään roskapostien lähettämiseen, vaihdathan salasanasi ja ilmoitat epäilystäsi ylläpidolle sysop@pcuf.fi. Epäselvissä tapauksissa kannattaa lähettää viesti edelleen (forward) ylläpidolle tarkastettavaksi.


Virustarkastus

PCUF:n sähköpostipalvelin ei ainakaan tällä hetkellä tee sähköposteille virustarkastusta. Mikäli sähköpostin lopussa on ilmoitus

*-*-* Mail_Scanner: No Virus
*-*-* PCUF- Anti_Virus Service
*-*-* http://www.pcuf.fi

se tarkoittaa, että viesti on väärennetty ja todennäköisesti sisältää viruksen.

Lisätietoja: .

 

Jäseneksi liittyminen

PC-käyttäjät

Muokkaukset

Pc-käyttäjät ry, PL 494, 00101 Helsinki, info@pcuf.fi
Sivusto toimii Netdoc CMS -ohjelmistolla