PCUF:n automaattiset levytilakiintiöt

PCUF:ssa on käytössä käyttäjäkohtaiset levytilan kiinteät rajoittimet, joilla estetään levytilan kohtuuton käyttö ja joilla taataan järjestelmän levytilaresurssien riittävyys kaikille käyttäjille.

PCUF:n käyttäjien suositeltavat levytilankulutukset on määritelty ohjeessa: PCUF:n levytilasuositus

Jos suosituksessa määriteltyjä rajoja ei noudateta, astuvat voimaan käyttöjärjestelmän valvontamekanismit, jotka rajoittavat levytilan käyttöä automaattisesti seuraavasti:

Kotihakemisto              20 Mtavua
  Sähköposti (mailspool)     30 Mtavua

Kotihakemiston kiintiö on mahdollista väliaikaisesti (maksimissaan viikon ajan) ylittää ehdottomaan 20 Mtavun rajaan asti. Jos kotihakemiston koko viikon ajan (grace time) ylittää kiintiön, levylle kirjoittaminen estyy, kunnes kotihakemisto on siivottu kiintiön mukaiseksi.

Sähköpostissa (/var/spool/mail) on kiinteä 30 MB:n raja. Jos sähköpostilaatikko menee täyteen, palautuvat käyttäjälle lähetetyt mailit lähettäjälle.

Käytetyn levytilan näkee komennolla "levytila" tai "/usr/sbin/quota".

Lisätietoja ylläpidolta